In de wereld van de maffia gelden er slechts enkele woorden. Respect, haat, wraak, overleven, macht en misdaad zijn daar enkele voorbeelden van. Denk jij dat je jezelf kan redden in deze keiharde virtuele maffia wereld? Dan ben je op de juiste plaats!

Op Mafia4Live.com begin je met de rang 'Groentje'. Door misdaden te plegen, auto's te stelen (en hiermee te racen), drugs te verhandelen en nog allerlei andere dingen verdien jij geld. Met dat geld kun je allerlei dingen kopen: bescherming, geweren, noem maar op. Daardoor stijgt ook je power, de kracht die je nodig hebt om iemand aan te vallen. Door veel power en geld te verzamelen bouw je respect op en kun je andere mensen aanvallen of ze zelfs hun graf insturen!

Maar daar blijft het niet bij. Je kan reizen naar andere steden met de trein of het vliegtuig, vastgoed objecten kopen, werken, en niet te vergeten: in de gevangenis terecht komen!

Speel alleen of in familieverband. Richt je eigen maffia familie op of sluit je aan bij een machtige familie! Geniet hierbij van de bescherming van je familie, leg samen je vijanden om, creeër vrienden, die je hard nodig hebt in de keiharde maffia wereld, en wordt gezamenlijk de machtigste familie van het spel!

Mafia4Live.com is een text based / tekst gebaseerde RPG (role playing game) ook wel MMORPG (massively multiplayer online role playing game) genoemd en dus geen 3D-game, waardoor het altijd, en vanaf iedere computer en iedere internetverbinding gespeeld kan worden! Er zijn altijd mede gangsters online waardoor het spel 24/7 interessant is en je kan spelen wanneer je maar tijd/zin hebt!

Op Mafia4Live.com gelden er een aantal rangen. Van laag naar hoog zijn dit:

01 Groentje Groentje
02 Meeloper Meeloopster
03 Loopjongen Loopmeisje
04 Zakkenroller Zakkenrolster
05 Dealer Dealster
06 Winkeldief Winkeldievegge
07 Dief Dievegge
08 Gangster Gangster
09 Spion Spionne
10 Mobster Mobster
11 Godfather Lady of Crime
11 Drugsbaron Drugsbarones
11 Godfather I Lady of Crime I
11 Drugsbaron I Drugsbarones I
11 Godfather II Lady of Crime II
11 Drugsbaron II Drugsbarones II
11 Godfather III Lady of Crime III
11 Drugsbaron III Drugsbarones III
11 Godfather IV Lady of Crime IV
11 Drugsbaron IV Drugsbarones IV
11 Godfather V Lady of Crime V
11 Drugsbaron V Drugsbarones V
11

In het spel gelden rondes. Een ronde duurt gemiddeld anderhalf tot vier maanden. Na elke ronde vindt er een reset plaats, waar dingen als crime credits en dergelijke wel bewaard blijven. Iedereen begint dan weer zonder geld en power, maar mocht je in de prijzen zijn gevallen dan krijg je een speciale vermelding in de "Hall of fame". Daarbij zijn er elke ronde fantastische prijzen te winnen!

Welkom in de wereld van de maffia!